Sıvı yakıtların depolanmasında dikkat edilmesi gereken noktalar şu şekilde sıralanabilir.
1 – Yakıt depolamasının bina, kazan dairesi vb. dışında yapılması tercih edilmelidir.
2 – Depolamada plastik esaslı tanklar yerine sızdırmaz sac tanklar kullanılmalıdır.
3 – Yakıt transferinin yapıldığı borular darbeye ve sızıntıya karşı dayanıklı olan metal borular
olmalıdır.
4 – Tank seviyesinin kontrol edildiği hortumlar darbeye karşı korunmalı, sızıntıya karşı düzenli kontrolleri yapılmalıdır.
5 – Yakıt tankları sızıntı, kaçak ya da taşmaların çevreye yayılmasının engellenmesi açısından, tank kapasitesinin en az üçte birini alacak şekilde havuzlanmalıdır. ( Tank havuzunun tank hacminin tamamını alacak şekilde dizayn edilmesi önerilir.)
6 – Seviye kontrolü için kullanılan vanalar kilitli bir şekilde kapalı tutulmalı, vanalar seviye kontrolü sırasında açılarak, sonrasında tekrar kapatılmalıdır.
7 – Tankların düzenli bakımları yapılmalı, boyaları düzenli olarak yenilenmeli, sızıntı vb. yaşanan noktalar olduğu taktirde onarımı en kısa sürede yapılarak ortama yayılan yakıt temizlenmelidir.
8 – Dolu tank üzerinde kesinlikle kesme, kaynak vb. sıcak çalışma işlemleri yapılmamalıdır.
9 – Yakıt tankı etrafı çevrilmeli yetkisiz girişleri engellemek için kapısı kilitli olmalı güneş ve yağmur etkilerinden korunacak şekilde olmalı,paslı yüzey olmamalı.
10 – Uyarı yazıları asılmalı(sigara içilmez,giriş yasaktır,dikkat yanıcı madde gibi).
11- Binalara emniyet mesafesine dikkat edilmeli.araçlara yakıt dolumunun nasıl yapılacağına dair de talimat asılı olmalıdır.
12 – Akaryakıt dolumu yapan kişi bu konuda eğitilmeli ve kişisel koruyucular kullanmalıdır.
13 – Almış olduğunuz tank TSE standartlarına uygun olmalı ve TS EN 12285 standardında belirtilen Ebat kalınlık ve özellikleri taşımalıdır.