Telefon
Telegram
WhatsApp
İnstagram
Kalorifer ve Buhar Kazanı Aksesuarları
06 Kasım
  • 50 Görüntüleme

Kalorifer ve Buhar Kazanı Aksesuarları

KALORİFER VE BUHAR KAZANI AKSESUARLARI


PROSESTAD :


Kazan üzerinde iki adet olmalıdır. Bunlardan biri limit prejurstat olup,ayarlanan değerde brülörü ( veya fanı)durdurur. Diğeri ise basınç ayar Prosestadıdır. İki kademeli brülör kullanılması halinde üç adet prejurstat kullanılmalıdır. Prosestat seçiminde önemli olan bir nokta;Prosestat ayar basıncının, çalışma aralığının ortasında bir yerde olmasıdır. Ayrıca diferansın, çalışma basıncının % 10’undan büyük olmaması tercih edilir.


EMNİYET VENTİLİ :


Emniyet vanaları ağırlıklı veya yaylı olabilir. Kazan üzerinde iki adet kullanılmalıdır Bunlardan biri yaylı, diğeri ağırlıklı tipte olabilir.Bir kollektör vasıtası ile kazan üzerindeki emniyetbağlantı ağzına her iki emniyet ventili de bağlanabilir Malzeme çelik veya özel döküm olabilir. Emniyet vanaları açtıklarında kazandaki basınç yükselmeyecek şekilde boyutlandırılmalıdırlar. Emniyet vanaları bir üst çaptaki boru ile kazan dairesi dışında ve tehlikesiz bir yere açılmalıdır. Emniyet vanası giriş ve çıkış tarafında vana kesinlikle olmamalıdır. Emniyet valfleri, maksimum çalışma basıncının % 6 üzerine çıkılmadan, kazan tam kapasitede iken buharı dışarı atabilecek ölçüde olmalıdır. Emniyet valfleri, çalışma basıncının yaklaşık % 10 daha üzerinde bir değere ayarlanmalıdır.


KAZAN OTOMATİK BESİ CİHAZI ( KAZAN TADİYE CİHAZI )


Otomatik su besi cihazı, kazanda ayarlanan su seviyesi azaldıkça,besi pompalarına kumanda ederek kazana otomatik olarak su basılmasını ve seviyenin sabit tutulmasını temin eder.Kazan üzerindeki en önemli emniyet ve kontrol elemanıdır. Şamandıralı vesıvı kontaklı olmak üzere iki cinsi bulunmaktadır. Şamandıralı cihazların arıza riski yüksek olduğundan daldırma tip, sıvı kontaklı cihazların kullanılması tavsiye edilir. Kazanda su besi cihazı olarak şamandıralı tip seçildiğinde bile, emniyet görevi yapan limit seviye kontrol cihazı daldırmalı sıvı kontaklı tip olmalıdır.


SU SEVİYE GÖSTERGESİ


Su seviye göstergeleriçelik gövdeli ve refleks camlı veya manyetik tip olup, kazanda yine iki adet bulunur.


MANOMETRE


Manometreler de iki adet olmalıdır. Bunlar kazan basıncının okunmasını sağlarlar. Manometrelerde çalışma basıncı, cihaz aralığının yaklaşık 3/4’ü olmalıdır.


TERMOMETRE


Kazan suyunun sıcaklığını gösterir. Kazanın yada gidiş kollektörünün üzerinde bulunur.
Kazan çubuk termometresi ve Alttan veya arkadan çıkışlı Kazan termometresi


HİDROMETRE


Kazandaki ve tesisattaki su seviyesini gösterir. Kazanın, gidiş yada dönüş kollektörü üzerinde bulunur. Altı ayda bir basınca tabii tutulmalıdır.


İMBİSAT DEPOSU ( AÇIK VE KAPALI GENLEŞME DEPOSU )


Kazanın ve tesisatın emniyetini sağlar. Kazanda ısınınca genleşen suyun fazlası bu depoda toplanır ve tesisatın suyu soğuyup seviyesi düşünce buradan tamamlanır. İmbisat deposu sistemin en üst kısmında bulunur, seviye tarafından sistemde eksilen su imbisat deposundan tamamlanmıştır.
Kapalı İbmisat: Kapalı imbisat (genleşme) tankı kazan veya eşanjör dairesinin içine konur. Tankın içine giren su devresine balon bağlanır ve tankla balon arasına hava basılır. Basılan hava sistem ve ısıtma alanının büyüklüğü ile orantılıdır. Genleşen su balona dolar ve havayı sıkıştırır. Daha sonra sistem tarafında soğumadan dolayı basınç düşmesi ve su eksilmesi olunca sıkışan hava balonun içindeki suyu geldiği yerden tekrar sisteme iter ve eksilen suyu tamamlar.


Açık İmbisat Tankı: Sistemin en üstüne yani çatıya konur seviye farkıyla çalışır. Kazanda veya eşanjörde ısınınca genleşen suyun fazlası gidiş emniyet borusu ile imbisat tankına çıkar. Sistemde su soğuyunca veya eksilince seviye farkı ile dönüş emniyet borusundan tamamlanır.


KALORİFER KAZANI DÖKÜM IZGARASI


Kalorifer ızgaralarımız


Kalorifer Izgarası


özel döküm hanelerimizde pik kullanılarak yüksek ısıda dökülmekte ve üretmiş olduğumuz kazanlarda ve piyasada sağlıklı bir şekilde kullanılmaktadır.
: yanma hücresi ile küllük arasındaki bölümde bulunur. Önemli olan bilgi vermek gerekirse; Kazan Izgarası kazan içerisine konulan katı yakıtı (kömür) üst kısımda tutmaya yarar, katı yakıtın (kömürün) küllerinin küllüğe dökülmesine olanak sağlayarak, yanma havasının yanma hücresine girmesini sağlar. Sıvı ve gaz yakıt ile çalışan kazanlarda ızgaraya kullanılmaz. Her kış sezonu öncesinde kazan ızgaraları mutlaka kontrol edilmelidir.
Firmamızda, kalorifer ızgaraları
özel döküm merkezimizde pik kullanmak kaydıyla yüksek ısıda dökülmekte ve üretilmektedir. En verimli kazan ızgarası; imalatı döküm kullanılarak yapılan işlemle elde edilen ızgaradan alınır

logo-light
Yukarı Çık